بلند بودن دندان بعد از ترمیم

IMG_4382_3

دکتر آرش طائریان

جراح و دندان پزشک عمومی

به اشتراک گذاری مطلب

فهرست مطالب

یکی از شایع ترین مشکلاتی که برای دندان ها پیش می آيد پوسیدگی است. ترمیم و پر کردن دندان ها بسته به میزان پوسیدگی، به عنوان یکی از درمان های موثر برای پوسیدگی استفاده می شود. این نوع از درمان پیچیدگی و یا مراقبت خاصی برای بیمار ندارد. معمولا بعد از ۲ ساعت، بیمار مجاز به خوردن و آشامیدن است و پس از این زمان درد دندان از بین می رود.

درست است که گاهی پس از پر کردن، دندان به ضربه و یا سرما حساس می شود، اما احساس درد نباید طولانی شود. گاهی بیمار بعد از پر کردن دندان، موقع جویدن احساس درد می کند، یا احساس می کند دندان هایش درست روی هم قرار نگرفته اند.

در ادامه به بررسی این موضوع می پردازیم که هنگام قرار گرفتن در این شرایط چه باید بکنیم؟

آیا احساس بلند بودن درمان ترمیم شده واقعی است؟

در بعضی از مواقع، بیمار به دلیل بی حسی در ناحیه ترمیمی احساس می کند دندان ترمیم شده از حالت طبیعی بلند تر است! تفاوت در شکل ترمیم و مواد جایگذاری شده، نسبت به حفره پوسیدگی و همچنین تازگی آن در دهان، باعث توجه بیش از حد بیمار به ترمیم و احساس بلندی کاذب می ‌شود. به همین دلیل است که دندانپزشک بعد از ترمیم از شما می خواهد که یک تکه کاغذ را گاز بزنید تا از روی جای دندان بر روی کاغذ متوجه شود که اندازه دندان شما مناسب است یا خیر.

بلند بودن دندان بعد از ترمیم چه نشانه های دارد؟

  • درد: اولین نشانه درد بسیار زیاد است. ترمیم بلند باعث حساسیت و احساس درد می شود.
  • در بعضی از مواقع بلند بودن دندان ترمیم شده از روی ظاهر واضح و قابل تشخیص است.
  • چنان چه دندان بعد از ترمیم بلند و ناهموار باشد، در زمان بستن دهان، دندان ها به خوبی قبل روی هم قرار نمی گیرند.
  • دندان بلند بعد از ترمیم موجب احساس مشکل و اختلال در هنگام جویدن و غذا خوردن می شود.

بلند بودن دندان بعد از ترمیم چه مشکلاتی ایجاد می کند؟

باید بدانیم دندانی که ناهموار پر شده بسیار دردناک است. ریشه ی دندان از طریق لایه ای نازک روی استخوان به نام رباط‌ پریودنتال حمایت  می شود. دندانی که ناهموار پر شده به رباط دندانی فشار زیادی وارد می کند و باعث لق و نرم شدن رباط می شود. دندان بلند به مفاصل فک فشار وارد می کند. ضمنا باعث ترک خوردن دندان دیگر می شود و ممکن است دندان به روکش احتیاج پیدا کند.

بعد از سپری شدن ساعات اولیه بعد از ترمیم و از بین رفتن بی حسی، اگر احساس درد شدیدی در دندان ها داشتید حتما به دندان پزشک معالج خود، مراجعه کنید.

معمولا دندانپزشکان اصلاح اندازه دندان پر شده را به صورت رایگان انجام می دهند، زیرا دندانپزشک خودش دندان را پر کرده است و از طرفی دندانپزشکان به خوبی می دانند در هنگام ترمیم و بعد از آن به دلیل بی حسی بیمار نمی تواند اندازه صحیح دندان و اینکه آیا تراز است یا خیر را به خوبی تشخیص دهد.

اصلاح اندازه دندان حدود ۲ دقیقه طول می کشد. مراحل اصلاح اندازه عبارتند از: سابیدن و کوتاه کردن. بعد از اصلاح اندازه، دندانپزشک برای اطمینان خاطر از اندازه مناسب، دوباره از شما می خواهد که کاغذی را گاز بگیرید تا از روی جای دندان بر روی کاغذ شرایط را بررسی نماید.

بهبود درد بعد از اصلاح بلندی دندان

همانطور که در قسمت های قبلی گفتیم وقتی دندان ترمیم شده بلند باشد، و در واقع تراز نباشد، باعث آسیب به رباط دندانی می شود. هرچقدر میزان این آسیب بیشتر باشد، بهبودی درد و دوره درمان طولانی تر خواهد شد. با تمام این توضیحات و طبیعی بودن وجود درد، اگر بعد از ۲ هفته هنوز درد دندان ادامه داشت حتما باید به پزشک مراجعه کنید تا دندان شما با دقت معاینه شود.

کلام پایانی

درمان های دندانپزشکی احتیاج به دقت و مهارت زیاد دندانپزشک دارند و قطعا انتخاب دندانپزشک مناسب تاثیر بسیاری در روند درمان دارد. اما بیمار نیز باید دقیق و هوشیار باشد. توصیه ها و مراقبت های بعد از درمان را جدی  بگیرد و نسبت به دردها و موارد غیر طبیعی هوشیار باشد. بیمار باید با دندانپزشک خود صادق باشد و هرگونه مورد غیر عادی را با وی درمیان بگذارد. همانطور که در بالا خواندیم، نادیده گرفتن درد های مزمن بعد از ترمیم دندان، می تواند علاوه بر دندان ترمیم شده، برای دندان های دیگر و حتی استخوان و مفاصل فک هم آسیب زا باشد. در صورت احساس هرگونه درد غیر عادی و طولانی، اختلال در جویدن یا روی هم قرار دادن دندان ها بعد از ترمیم، حتما مورد را با دندانپزشک خود در میان بگذارید.

ثبت نام در خبرنامه
Get updates and learn from the best

بیشتر بخوانید